Le Morne, Mont Brabant - Mauritius

Ki látott már olyan szigetet, aminek van egy félszigete, az Indiai-óceán mossa a partjait és van rajta egy közel 560 méteres hegy? :)

Nos én még nem ,így a csodálatos és megmagyarázhatatlan természeti jelenség nálam biztos bakancslistás hely és elsőként fogom megnézni, ha Mauritiusra érek.

Az emblematikus hely a Mont Brabant (halál hegy), ami 2008 óta az UNESCO Világörökség része, valaha pedig a szökött rabszolgák, a maroonok, leltek menedéket. A mauritiusiak a Le Morne-t a rabszolgák szabadságharcának szimbólumaként tekintik ma is. És nem csak a mauritiusi nép, hanem minden nemzet, ahonnan ezek a rabszolgák származtak.

A legendák szerint a rabszolga felszabadítás után, 1835. február 1-én egy csapat indult megvinni a jó hírt a Le Morne-n bujkáló rabszolgáknak, akik viszont félreértették az emberek felbukkanását, és attól való félelmükben, hogy visszahurcolják őket a rabszolgatartóikhoz, inkább leugrottak a hegyről a biztos halálba. Azóta ezen a napon tartják a Rabszolgafelszabadítás Ünnepét Mauritiuson.

A bejegyzés trackback címe:

https://mauritiusnyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr8615262314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mauritius nyaralás

Friss topikok

Mauritius nyaralás

süti beállítások módosítása